Η ιστορία μας

Rate this item
(1 Vote)
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι !...

Effect academy: H effect academy είναι η συνέχεια μιας μεγάλης πορείας που ξεκίνησε το 1984 στη Θεσσαλονίκη, από τον δημιουργό και ιδρυτή της GRAFTS και της αλυσίδας γυμναστηρίων VIS VITALIS, Ανδρέα Χαρένια.

Μια δημιουργία πολύπλευρη και με ιδιαίτερες εντάσεις στην πορεία της, που σημάδεψε την Ελληνική βιομηχανία του FITNESS.

1984: Ο πρωταθλητής σφυροβολίας Ανδρέας Χαρένιας αποσύρεται από τους στίβους και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη το γυμναστήριο Harenias sports club. Έχοντας σαν όπλα του την εμπειρία του πρωταθλητή, αλλά και το πάθος του αγωνιστή καταφέρνει να μεταφέρει την τεχνογνωσία και την αθλητική του παιδεία σε χώρους μαζικής άθλησης. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια σημειώνοντας την πρώτη επιτυχία. Άμεση κίνηση η στελέχωση του γυμναστηρίου με ανθρώπους της ίδιας παιδείας και κουλτούρας. Στελέχη με δυνατές προσωπικότητες, πρωταθλητές στον τομέα τους αλλά και με τεράστια αγάπη για την άθληση όπως η Σοφία Ντέμου, Θέλξη Ντέμου, Αναστασία Σκαμάγκη και Στέφανος Κουζούνης έρχονται να προσθέσουν την εμπειρία και το πάθος τους σε αυτήν την δημιουργία που χαρακτηρίζεται πλέον ως μοναδική για την εποχή.

1986: Ο Ανδρέας Χαρένιας επεκτείνει την δραστηριότητά του και στον εμπορικό τομέα με τη δημιουργία πρότυπης βιοτεχνίας – κατασκευής οργάνων γυμναστικής, παράλληλα με το κλείσιμο συμφωνίας αντιπροσώπευσης της γνωστής εταιρείας οργάνων γυμναστικής PANATTA SPORT.

1987: H εμπορική δραστηριότητα συνεχίζεται με τη δημιουργία μιας δεύτερης βιοτεχνίας, αθλητικών ενδυμάτων (GYM WAY) με συνεργάτη τον κ. Γιώργο Λεπενιώτη.

1989: Ο Ανδρέας Χαρένιας ιδρύει το πρώτο γυμναστήριο VIS VITALIS στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα «συλλαμβάνει» την ιδέα της ανάπτυξης των γυμναστηρίων στην Ελλάδα μέσω του συστήματος franchise. Μια ιδέα που βρίσκει πολλούς «εχθρούς» και αντιπάλους αλλά που μετέπειτα δικαιώνει με την πορεία της, τον εμπνευστή της, αφήνοντας «άφωνη» όλη την Ελλάδα.

1990: Η χρονιά ορόσημο. Η επέκταση των γυμναστηρίων VIS VITALIS σε συνδυασμό με την αναζήτηση στελεχών για την επάνδρωσή τους, καθιστά επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού οργανισμού.

Σεπτέμβριος του 1990 και ο εμπνευστής Ανδρέας Χαρένιας ιδρύει την GRAFTS. (GREEK AEROBIC FITNESS TRAINING SCHOOL). Μιας σχολή που πρωτοτυπεί παγκοσμίως με την δομή της και το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών της σε γνωστικά αντικείμενα όπως το aerobic, fitness, personal training. Η σχολή ξεκινά την λειτουργία της σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κομοτηνή, Λάρισα και Κύπρο στιγματίζοντας ουσιαστικά την πορεία του fitness στην Ελλάδα, ενώ καταξιώνεται παγκοσμίως επιτυγχάνοντας διεθνείς συνεργασίες. Αποτελεί για πολλά χρόνια και ως το 2001 μέτρο σύγκρισης, αναφοράς και έμπνευσης για πάνω από 5000 σπουδαστές και 15000 σύνεδρους που αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν κάθε της κίνηση, κατακλύζοντας στάδια και γυμναστήρια μεταφέροντας γνώση, αγάπη και πάθος για αυτό που κάνουν.

Ο εκπαιδευτικός πυρήνας της GR.A.F.T.S. (Θέλξη Ντέμου, Αναστασία Σκαμάγκη, Στέφανος Κουζούνης, Ελπίδα Τσίντσιφα, Μένια Καζάκη) ενισχύεται δυναμικά με αξιόλογους συνεργάτες- καθηγητές όπως οι: Βάσω Πουρίδου, Ρίκα Μουζέλη, Γιώργος Κώστα, Νίκος Μαλλιαρόπουλος, Βασίλης Μούγιος, Χαράλαμπος Καραγιαννίδης, Βάγια Ντίνου, Κώστας Αλεξανδρής, Αλέξης Μπατρακούλης, Σπύρος Γκουργκούλιας, Γιώργος Γεωργιάδης, Ιωάννα Δρανδάκη και δεκάδες ακόμα συνεργάτες που εμπνευσμένοι και «ποτισμένοι» με το όραμα και το πάθος μιας μεγάλης δημιουργίας την απογειώνουν.

Παράλληλα η GR.A.F.T.S πρωτοστατεί στην οργάνωση ετησίων συνεδρίων παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας με εισηγητές διεθνούς φήμης όπως οι: Marcus Irwin, Roberto Melani, Mike Bee, Lexie Williams, Michael Betts, Madonna Grimes, Douglas Brooks, Calvin Willey, Steve Renata, Pete Manuel, Patrick Goudeau.

Τα ετήσια συνέδρια αποτελούν θεσμό εξελίξεων καθώς σε αυτά παρουσιάζονται νέα προγράμματα και «τάσεις» του fitness όπως spinning, Βοdy pump(LES MILLS), Fit Kid(UK), Mind Body programs.

Η GR.A.F.T.S ως αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός φορέας συνάπτει συμφωνίες για την αντιπροσώπευση οργανισμών του εξωτερικού εισάγοντας στο ελληνικό fitness καινοτόμα προγράμματα άσκησης και το άθλημα του αγωνιστικού aerobic.

  • Les Mills International – Αποκλειστικός αντιπρόσωπος συστημάτων και διαχείρισης προχορογραφημένων μαθημάτων (BODYPUMP, BODYCOMBAT…)
  • NAC / Fisaf – Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνιστικού aerobic με συμμετοχές των αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επί σειρά ετών.
  • Fisaf – Συνεργασία και αποδοχή του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Fisaf.
  • BodyTrainingSystems
  • Ανάπτυξη συστημάτων πώλησης και διαχείρισης γυμναστηρίων

2001: ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Α.Ε. – GR.A.F.T.S A.E.

Η GR.A.F.T.S σταματά την εκπαιδευτική της λειτουργία καθώς η πορεία της καθορίζεται από «δοσύλογους» του καθήκοντος που προδίδουν το πνεύμα και την ιστορία της. Ο εμπνευστής της και δημιουργός Ανδρέας Χαρένιας, διαφωνεί με συμπεριφορές και νοοτροπίες που θίγουν την αξιοπρέπεια και το ήθος των ανθρώπων – συνεργατών και αποχωρεί από την GR.A.F.T.S καθώς και από την αλυσίδα γυμναστηρίων VIS VITALIS – UNIVERSAL STUDIOS. Κίνηση που στη συνέχεια αποδεικνύεται προφητική αφού το οικοδόμημα καταρέει αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του στο χώρο του fitness.

Το σήμα της GR.A.F.T.S. Ελλάδας μόνο, πέρασε για νομικούς λόγους αρχικά στην κατοχή της εταιρείας ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΖΩΗ Α.Ε. και στην συνέχεια σε άλλα πρόσωπα που μπορεί να έχουν το όνομα αλλά δεν τους ανήκει σε καμία περίπτωση η ιστορία και κυρίως η τεχνογνωσία που συστηματικά κακοποιούν.

Η ιστορία συνεχίζεται με την ίδια αγάπη και πάθος ακούγοντας το σφυγμό της καρδιάς μας που χτυπά πλέον στο «σώμα» της effect academy και του δικτύου γυμναστηρίων FITNET.

Πρόγραμμα

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Newsletter

Πληροφορίες

Ελ.Βενιζέλου 35-37
16675 Γλυφάδα

 210 9600882
effectacademy@fitnet.gr

Links